20 Mayıs 2009

Hoşçakal...


Amaç dolu bir ömür.
Esir alınamayan bir inanç.
Önüne çıkarılan bütün engellere rağmen asla vazgeçilmeyen bir kararlılık.
Başarıların dünyası.
Bir sembol.

Buradan kardelenlerle uğurlanırken,
Ben inanıyorum ki orada da alkışlarla karşılandın.
Kendine seçtiğin o zor rolü büyük bir başarı ile tamamlamış olmanın gururuyla.

Ruhun şad olsun.

20 Mayıs 2009

8 yorum:

Filiz Benera dedi ki...

Kardelen ne güzel çiçektir.
Güçlü çiçektir.
Zor zamanların çiçeğidir..
İnatçıdır...
Kar da bile açmayı başarabilen
Boynu bükük görünsede
Çok asil bir çiçektir
Kardelen....

Sana en çok yakışan çiçeklerle uğurlandın Türkan Annem..
Umarım bizler de sana yakışan evlatlar oluruz.
Huzur içinde yatman için elimizden geleni yapacağız.
Gözün arkada kalmasın....
Ben inanıyorum.
Her şey güzel olacak....

Hoşçakal...

Evren dedi ki...

dilerim onun için dua edenleri kadar açtığı yolsa yürüyenleri de çok olsun...

beenmaya dedi ki...

fazla söze gerek yok yazdıklarından sonra aynen öyle...

öykü dedi ki...

Huzurla yatsın dılıyorum.. Cok sey borcluyuz ona..

Adsız dedi ki...

Dilerim uğurlandığı gibi karşılanır gittiği yerde.
Zaman geçer, kavuşulur...

hüseyin murat çinkılıç dedi ki...

Sevgiyle, tebessümle, kendimizi alıkoyamayacağımız bir saygıyla anımsanacaklar arasında yerini aldı. Güle güle Türkân Abla, yıldızların eksik olmasın..

HissizPinokyo dedi ki...

Türkan Saylan'ın aramızdan ayrıldığı gün, eve gelip televizyonu açtığımda haberler çoktan başlamıştı. Türkan Saylan'dan bahsediyorlardı. Ve hep -di'li geçmiş zaman kullanıyorlardı. Haberin başını kaçırmış olsam da bahsettiği şeyi anlamıştım. Üzüldüm. Üzülmemin sebebi kişisel olarak Türkan Saylan'a duyduğum bir hayranlıktan kaynaklanmıyor. Kendisini daha bir ay öncesine kadar sadece Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin başkanı olarak tanıyordum. Yaptıkları asla azımsanamaz. Çok güzel şeyler yaptı bu ülke için.

O akşam Türkan Saylan'la ilgili bir yazı yazmak istedim. İnternette ekleyebileceğim fotoğraflarına bakarken tesadüfen bir siteye girdim. Hakkında yazılanları eksiksiz ve sabırla okudum. Altındaki yorumları da öyle.. Bir çok kişi yazılanlara katılmış. Hem de körükörüne.. Öyle ki birisinin yazdığı yorum şuna benzer bir şeydi: "Ben Türkan Saylan'ı tanımam, ismini de bilmem. Ama yüzünde meymenet yok. İşte böyle şerefsiz insanlar yüzünden bla bla bla.."

İçim acıdı.
Çok kızdım.
Türkiye'nin bu halde olduğunu görmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Türkan Saylan hakkında bu makaleyi yazan kişi ise gayet modern, aydın ve Atatürkçü olduğunu iddia ediyor ve Türkan Saylan için "Atatürk düşmanı" diyor. Kendini Atatürk'e adamış olan bir kadına söylüyor bunu. Yazık! Daha ne karalamalar ve ne yalan yanlış haberler..

Türkan Saylan bir konuşmasında, "okullardaki küçük çocukların sıraların üzerinde namaz kılmasını değil, bale yapmasını istiyoruz" gibi bir cümle kuruyor. Ve bu cümleden algıladıkları: "Bu kadın insanlara namaz kılmayın bale yapın diyor" Oysa ki orada anlatılmak istenen şey bu değil. İlkokula giden küçük bir çocuğun okul sıralarının üzerinde namaz kılması mıdır makbul olan? Kimseye namaz kılmayın mesajı vermiyor. Çağdaş ve modern olmaktan bahsediyor. Ama onların söylediğiyse, dinlerinden vazgeçmeyecekleri. Çağdaş insanlar inançlı olamazlar diye bir kaide mi var? Tanrıya inanıyorsan modern olamazsın mı diyor birileri? Hayır hem çağdaş ve modern olup hem inançlı olabilirsin pek tabi ki.

Körü körüne inanıp, belki de hayatında bir kez olsun alıp eline Kuran okumadan, kulaktan dolma bilgilerle, bir takım hurafeler ve dogmalarla, hiçbir şey araştırmadan ve gerçeklere gözlerini kapayarak, insanlara çamur atıp, bir ölünün arkasından ağza alınmayacak küfürler edip, "iyi oldu gebersin" diyebilecek vicdana sahip olan bu insanlar çok inançlı olduklarını iddia ediyorlar.

Ahmet Hakan'ı sevmem ama bugünkü yazısında en güzel cevabı O vermiş:
"Eğer küçük bir kız çocuğunu tacizle suçlanan Hüseyin Üzmez, öteki dünyada altından ırmaklar akan cennette karşılanacaksa, ömrünü küçük kız çocuklarının eğitimine adamış Türkan Saylan varsın o cennete gidemesin..."Saygılar.

kristalmavi dedi ki...

Kendimize yakışan bir insan oluruz umarım sen tüm yaptıklarınla, başardıklarınla bie öyle güzel bir örneksin ki, hala kafalarını kuma gömerek, farklı çıkarları gözetip dünyevi şeylerin ötesini göremeyenler de elbet bir gün anlayacaklar sen rahat uyu, seni geç tanıdım.
Herşey birşeye vesiledir. Güzel şeylere vesile oldun her daim senin kadar güçlü, azimli,bilinçli, zeki,... olmamız dileğiyle, her neredeysen bize yol göstermeye devam et, senin başardıklarını devam ettirebilmemiz için, yeni yetişen gençlerimize iyi bir örnek olup onlara yardımcı olabilmemiz için, Ülkemiz için, yeni doğacak çocuklar için ...