28 Aralık 2008

Yeni MİM - Hayatınızla ilgili yapmış olduğunuz kontratlar...

Şimdi sizden yaşadığımızdan daha farklı bir dünya hayal etmenizi istiyorum. Hayal edeceğiniz bu dünya öyle bir dünya ki, hayatınız da neyi, kiminle, nasıl ve ne için yaşayacağınıza siz karar veriyorsunuz ve bunlarla ilgili olarak kontratlar hazırlayıp imzalıyorsunuz. Bunu da yılın son üç gününde, kendinizi uykuda sandığınız o en duyusal olduğunuz süreçte, farklı bir boyuta geçerek yapıyorsunuz. Bu boyuta geçtiğinizde hem yeni, yeni kontratlar oluşturabiliyor, hem de daha önce uzun süreli olarak yapmış olduğunuz kontratlardan istemediklerinizi iptal edebiliyorsunuz. Yanlız geçtiğiniz bu boyutun önemli bir özelliği var. Bu boyutta hayatınıza, sanki başka birinin hayatıymışcasına objektif olarak bakabiliyor, tekrar tekrar yaşadığınız o can sıkıcı deneyimleri, geliştirmeniz gereken taraflarınızı tüm çıplaklığıyla görebiliyorsunuz. Doğal olarakta yeni kontratlarınızı da bu farkındalık düzeyiyle oluşturuyorsunuz. Ama ne yazık ki işin kötü tarafı, (belki de olması gereken) bugün içinde yaşadığınız boyuta dönünce, bir süreliğine geçtiğiniz bu farklı boyutu, bu boyuttayken neleri düşündüğünüzü, kimlerle neyi deneyimlemek için, hangi kontratları yaptığınızı hatırlamıyorsunuz. Ama siz hatırlamasınız da hayatınız her zaman sizin yaptığınız ya da iptal ettiğiniz bu kontratlara göre akıp gidiyor.

Sahi dünya gerçekten böyle bir dünya olsaydı, nasıl olurdu sizce? İnsanın kendi hayatının sorumluluğunu tamamen üzerine alması acaba iyi bir şey mi ki? İnsan kader deyip yaşadıklarının sorumluluğunu kolayca sırtından atma konforundan vazgeçilebilir mi ki?

Neyse ben konuyu daha fazla dağıtmadan, hemen geliyorum Mim’im esas konusuna! Biliyorsunuz bugün ayın 28’i, yani tam, yeni kontratlarımızı yaptığımız, daha önce yapmış olduğumuz ama şu anda bizi rahatsız eden eski kontratlarımızı iptal edebildiğimiz o harika dönemdeyiz. Hadi bakalım, bu harika avantajı kullanmak için vakit kaybetmeden karar verelim o zaman;

- Neyi deneyimlemek, hangi yönünüzü geliştirmek için –eğer aklınızda biri varsa- kiminle yeni kontrat yapmak istersiniz?
- Ya da şu anda kiminle –tabi paylaşmak isterseniz- yaşamakta olduğunuz hangi kontratınızı iptal etmek istersiniz?

Ne diyorsunuz? Kimse açıklamak istemez mi bu detayları? Olsun ben yine de şansımı denemek istiyorum. Açıklamasalar da belki bu blogu okuyanlar, kendi kendilerine düşünürler bu soruların cevaplarını.

Ben degajımı Sufi (Dilek), Yalnızlık okulu, Hayattan ve Masallardan Biraz, Brajeshwari, Günah Yüklenen Adam, Aydan Atlayan Kedi’ye doğru yapmaya çalışıyorum ama öte yandan ben pek iyi degaj yapamam biliyorum. Kimbilir belki de top onlara ulaşmadan direkt auta ya da taça çıkar. O zaman da doğal olarak onların bu mim’le ilgili bir şey yazması gerekmez:)

Belki de siz bu blogu okuyanlar, bahse konu sorular ya da birlikte hayal ettiğimiz bu dünya ile ilgili bir şeyler söylemek istersiniz? Ne dersiniz?

28 Aralık 2008
Haşim A.

9 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

:)
Gülümsedim
bunu düşünecegim ve yazacagim..Ama düşünmek için biraz zaman isterim..Bir yeni yıla girelim..?


3 mim vardı birikmiş..Hepsini bir yazarim sanki ben..(kendi kendime konuştum)

Sevgilerimle..

siirimsi dedi ki...

güzel bir mim konusu

sufi dedi ki...

Hemen bir hikaye geldi aklıma blogda yazacağım ama önce bir ışık yakayım dedim.
Allah Allah demiş çiftçinin biri isyanla;
"- Sen Allah olalı hiç gelip de toprakla uğraştın mı patates ektin mi nerden bileceksin"
Allahın cevabı ne mi olmuş:2 bölümde.
Sevgilerimle.

Biraz dedi ki...

Sevgili Hasim, kuantum fiziginden bir problem sorusu gibi olmus? Iki kere okudum:) Fajkat orijinal bir konu olmus kesinlikle inkar edemem.

Ama sen yazmamissin kendi dusunduklerini..yoksa sonraki blogunda mi yazacaksin? merak ettim.

şirinem dedi ki...

:))) valla hep düşünüpte dile gelmeyen bir konu insan neler istemez kontrat yaparken kendisi ile ilgili yada hangi konular daha cazip gelir yazını okuyunca biraz düşündüm ben hayatımda hangi konuda kimle kontrat yapmak isterdim ahhhh ahhhh okadar çok şey varki ama ilk sırada yazarlık yönümü ve insanlara moral verip birazda mutlu etmeyi başarmayı geliştirmek isterdim hemde dünyada en fazla istediğim şey bu olurdu çevren ne kadar mutlu pozitif olursa sende okadar huzurlu ,mutlu ve pozitif olarak kendini yeni fikirlere olaylara hazırlama şansına sahip olursun :)) bilmem senin soruna cevap oldumu ama içimden bunları yazmak geldi sevgiyle kalman şartıyla

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Mim yazılmıştır efenim ama formata ne kadar uygundur işte bu konuda pek emin değilim :)

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

o müthiş degajınız güzel bir şekilde yumuşatıldı ve gol(yazılmak) yapılmak için kaleye doğru bir atak(düşünmeye başladım) başlatıldı...

Sevgili abim çok güzel bir mim konusu olmuş iyiki aydan atlayan kedide görmüşüm yoksa kaçıracaktım o müthiş pası...

Mimi okurken bile zevk aldım...

Brajeshwari dedi ki...

Bu misyonu da yerine getirdik.Mim cevaplanmıştır.

sevgilerimle...

Nilambara dedi ki...

Brajeshwari kanalı ile gelen bu "mim"i ben de size paslıyorum,
belki siz de "bahse konu sorular ya da birlikte hayal ettiğimiz bu dünya ile ilgili bir şeyler söylemek istersiniz?" :))

sevgiler,