19 Aralık 2008

Ne olursan ol hayat...

Hiç bir fikrin yok değil mi? İçinde hasar görmüş bir şeylerle yaşamanın neye benzediği hakkında. Beni nasıl etkilediğini bilmeden sürekli benimle konuşuyor, bana ne yapmam gerektiğini anlatıyorsun. Sanki herşeyin sırrını çözmüş, bütün doğruları bulmuş gibi. Bana sorular yöneltiyorsun ama hiç bir zaman cevaplarımı duymaya çalışmıyorsun. Söyler misin? Doğru dediğin şey nedir? Tek midir? En son sözü söyleyecek olan kimdir?

Şunu bilmelisin ki herkes aslında, sandığından fazlasını bilir, bildiğinden fazlasını da düşünür. Kendine istediğini yapmakta her zaman özgürdür. Kimi kabul eder kendini, teslim olur kendine, kimi kendini aldatır, yağmalar, öldürür. Bir tarafı hep eksiktir insanın, diğer tarafı ise çoktur. Bu yüzden de yaşadıklarının kendindeki eksiklikten mi, yoksa fazlalıktan mı olduğunu hep merak eder durur. Kimine göre insan sürekli değişir, kendini keşfeder, büyür, hergün biraz daha kendi olur. Kimine göre ise insan sürekli değişir, kendini inkar eder, kendiyle çelişkiye düşer, kendine ihanet ederek her gün biraz daha yok olur.

Yaşadıklarının hepsinin mutlaka bir nedeni vardır. Onu bulmak ise her zaman sana kalır. Hayat kimimiz için inanmadığın bir masalın içine kısılıp kalmak, kimimiz için ise inanacağı masalları aramaktır. Herkesin kabul ettiği tek doğru ise, "Hayat en nihayetinde, bir gün son bulacak olan bir yolculuktur." Kimi mutluluğun varış noktasında olduğuna inanır, kimi ise yolculuğun tadını çıkarır.

Yaşadıklarının hiç bir şey tesadüf değildir. Bu yüzden de oluşumları uzun zaman alır.

19 Aralık 2008
Haşim A.

4 yorum:

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

Bide hatalardan ders almayı bilse insan...

ELİF dedi ki...

kendini keşfetmekte ilk önce aglamayı keşfederiz küçücükken.büyüyünce keşiflerin ucu bucagı belırsızdır.bazen acıların en acımasızı keşfederiz bizim sandıgımız ellerden..
avuçlarında bir su damlası olmayı isteriz ama o hiç yagmur yagsın istemez..

.........

Brajeshwari dedi ki...

herkesin yolculuğu kendine, taşıdıkları da...Doğru bu dünyadaki insan sayısı kadardır..Azlık -çoklukta değişkendir..Ama kesinlikle hiçbirşey teadüf değildir.

MeaCulpa dedi ki...

Yalnızlık okulu@ Belki de insan olmanın bir sonucudur bu, ders almamak:)) Sevgiler.

Elif@ Avuçlarında bir su damlası olmayı isteriz ama o hiç yagmur yagsın istemez. En çok buna takıldı kaldı aklım. Sevgiler:))

Brajeshwari@ En çok sizin isminizi yazarken zorlanıyorum valla. Kopyalıyorum artık bu yüzden:)) Çok teşekkürler. Sevgiler