29 Aralık 2008

Mim Kontratlarım - Benim cevaplarım!

Dün gece okudum Haşim’in yeni MİM konusunu, o beni Mim’lememiş olsa da, ben kendimi MİM’lenmiş gibi kabul ediyor, bu mimle ilgili kendi cevaplarımı vermek istiyorum.

Ben kendi kontratlarımla ilgili olarak ne mi yapmak isterdim?

İlk olarak babamla yapmış olduğumuz konratın 17 yıllık süresini uzatmak, o kısa sureli kontratı süresi bitmeden iptal etmek isterdim. Onunla kontratımız ben 17 yaşımdayken sona erdi. Onunla ilgili, eksik ve yarım kalmış, yaşanmamış, yaşanamamış çok fazla şey var içimde. Aslında onunla kontratımızın bu kadar kısa sureli olması sebebiyle ögrendiğim çok fazla şey olduğunun da farkındayım. O yanımda olsaydı kesinlikle bugünkü ben olamazdım biliyorum. Yine de onunla yaptığımız kısa sureli olan bu kontrat sayesinde ögrendiklerimi, başkaları ile yapacağım başka kontratlar sayesinde, bu kadar kısa sürede ögrenmek yerine çok daha uzun sürede ögrenmeyi kesinlikle tercih ederdim.

Yeni düzenlemek istediğim kontrat mı?

Bana arzuladığım, hayalini kurduğum şeylere ulaşabilmem için zaman kaybetmeden harekete geçme, gerekiyorsa çekinmeden risk alabilme ve bunu bir yaşam tarzı haline getirebilme konusunda yardımcı olabilecek yeni bir kontrat yapmak isterdim. Bunların hepsini biliyorum ama hayata geçirme, hayatımı bu anlayışla idame ettirme konusunda nedense hala ayak diriyorum. Belki de eşikteyim ama bir türlü o son adımı atamıyorum. Herhalde bu konuda bir kontrata daha ihtiyacım var. Kum saatim hızla doluyor.

Ana kontratımın ne zaman biteceğini bilemiyorum! Bildiğim tek bir şey var ki, o da ana kontrattaki karşı tarafın bana karşı her zaman için adil olduğu. Bu yüzden de ona her zaman şükrediyorum.

29 Aralık 2008
Haşim A.

1 yorum:

ELİF dedi ki...

hayatta bazı riskler almalıyız bazen..çünkü birşeye adım atarken yüzlerce düşünce içinde bogulup gıdıyoruz...
mesela sevdigimiz bir bölümü okuyup ,sevdıgımız bır işi yapsak.
sevmedıgımız işlerle kafa yormasak.

Bir yerlerde tıkanıp kaldığında hayat, soluk almak güçleştiğinde,

Yüreğin susup, mantığın sürüklemeye başladığında ayaklarını,

Dağlara dönmeli yüzünü insan.

Yeni patikalar, yeni yollar seçmeli, yüreğini ferahlatacak;

Yeni insanlarla 'tanışmalı, yeni keşifler yapacak....

Hep isteyip de, bir gün yaparım diye ertelediği ne varsa, Gerçekleştirmeyi denemeli

sevgilerle..