11 Eylül 2008

Siz söyleyin koşullu mu, yoksa koşulsuz mu?

Yeni bir sevgi türü var son yıllarda daha çok konuşulmaya başlanan. Bence bu tür aslında çok da yeni değil ama galiba adını yakın bir tarihte ancak koyabildiler. Bahsettiğim bu sevgi türü “koşullu sevgi”. Muhakkak duymuşsunuzdur canım siz de. ............. yaparsan/yapmazsan severim seni olanından. Sevgi ve koşul ikisi bir arada. Zıt kutupların mükemmel karışımı! İkisi ne kadar hoş bir ikili oluşturuyorlar değil mi! Bence kesinlikle çok yakışıyorlar birbirlerine!
Vallahi ortada kesinlikle bir sevgi var, söyleyenler öyle söylüyor, aksini kanıtlayamıyorsak inanmak durumundayız. Aman canım siz de. Alt tarafı birazcık şartı varsa ne olmuş. Neden hemen homurdanıyorsunuz? Kötü bir şey olduğuna nasıl kanaat getirdiniz? Günümüzde bir çok şey en baştan şarta, anlaşmaya bağlanmıyor mu zaten. Bakınız “evlilik anlaşmaları”. Onlar birbirlerini sevmiyor mu sanıyorsunuz? Tuhafsınız valla. Yahu evleniyorlar, birbirlerini her zaman, her koşulda seveceklerine söz veriyorlar. Daha ne yapsınlar sevgilerini göstermek için.
Soruyorum size. Sizce neden kötü bir şey koşullu sevgi? İnsanlar baştan sevgisinin şartlarını, nelerin yapılıp, yapılamayacağını belirliyor. Şartlardan biri ortadan kalktığında anlaşma otomatikman bozuluyor. Sevgide bir sihir gibi pat diye ortadan kayboluyor. Bence sadece tek bir açığı var bu konunun. O da bazen sen onun koşullarını ya da sevgisinin koşullu bir sevgi olduğunu anlayamıyorsun. Tam belli olmuyor. Sen koşulsuz severken bir gün bu acı gerçekle müşerref oluyorsun. Çünkü farkında olmadan bir gün onun gizli şartlarından birini ihlal ediyorsun. İşte o zaman yaşadığın sevginin aslında çok özel bir koşulları olan bir sevgi olduğunu anlıyorsun.

Galiba hayat artık insanları biraz fazla yoruyor. İnsanlar artık yanlarında sıradan bir insan değil de daha çok kişiye özel, özgün, sorun çıkarmayan yeni tasarımlar arıyor. Her zaman ve her koşulda ona haklı olduğunu söyleyecek, onun bir dediğini iki etmeyecek, sürekli emrine amade bir vaziyette hazır ve nazır bekleyecek. Zaten bence bu durum böyle giderse ilerleyen yıllarda sipariş üzerine özel yapım, dostlar, eşler, çocuklar kısacası insanlar üretilecek. Eminim ki herkes o zaman çoooook rahat edecek!
Az kalsın unutuyordum bak size söylemeyi. Ama benden duymuş olmayın lütfen. Duyduğuma göre yakında İMKB’de duygusal endeks açılacakmış. Böylece bütün duygular Sermaye Piyasası Kuruluşu tarafından kayıt, kontrol altına alınıp, rahatlıkla alınıp satılacakmış. Hatta forward, future, swap, options işlemleri bile yapılacakmış. Ne kadar güzel değil mi?
22 Haziran 2007
Haşim A.

Hiç yorum yok: